Uw adres voor professionele massages                                 beauty, wellness en health                     
Home » Meditatie

Wat is Meditatie ?

 

 
Tot voor enkele jaren geleden bracht het woord mediteren bij velen opgetrokken wenkbrauwen, hocus-pocus gevoelens en soms ook kriebels teweeg.
Wat velen niet wisten is dat het o.a. bij mediteren om de kunst van de mentale kracht en zelfbeheersing gaat.
Dat we mediteren gebruiken om meer van het leven te genieten omdat we door te mediteren bewuster en relaxter worden.
Dat we bij meditatie er naar streven om minder op de 'automatische piloot' te leven, meer tijd in het NU ofwel het moment doorbrengen en bovenal om oplettender te zijn.
Het leven is fantastisch, maar we moeten het nog wel even zien! In de huidige maatschappij waarin we steeds drukker en drukker, zijn, worden onze hersenen onophoudelijke gebombardeerd met stimuli en krijgen we een steeds grotere behoefte aan ontspanning en rust.
Meditatie kan ons hierbij van groot nut zijn en het is dus niet verwonderlijk dat het de laatste tijd zelfs hip begint te worden om te mediteren!
 

Waar komt Meditatie vandaan? 

Mediteren bestaat al duizenden jaren en heeft de tand des tijd goed doorstaan.
Wanneer er voor het eerst gemediteerd werd is onduidelijk.
Veel van technieken op het gebied van meditatie, vechtsporten en meditatieve bewegingsleren als Tai Chi werden vaak geheim gehouden voor buitenstaanders.
Waarschijnlijk is het allemaal begonnen enkele duizenden jaren geleden bij bijeenkomsten van jagers en de Sjamanen. D.m.v. zingen, drummen, dansen en soms ook m.b.v. drugs bereikten de Sjamanen een trancetoestand waarin ze volgens de toenmalige denkbeelden in contact met de goden konden komen.
 

Wat kan Mediteren voor MIJ betekenen?

Iedereen ervaart wel eens een moment waarin je verkeert in een diepe toestand van ontspanning, tevredenheid en bewustzijn.
De zorgen van alle dag zijn verdwenen, onze geest is helder en gefocused en we gaan helemaal op in het moment. Dat is de kern van meditatie!!!
D.m.v. het beoefenen van meditatie kunnen we leren opzettelijk terug te keren naar de bovenbeschreven toestand.
We hoeven dan niet meer afhankelijk te zijn van een mooie zonsondergang, verliefdheid of sportprestatie om meer van deze geluksmomenten te beleven.
We kunnen ook d.m.v. meditatie leren snel en effectief te ontspannen, onze concentratievermogens te verbeteren en een diep gevoel van tevredenheid en geluk te ontwikkelen.
Meditatie is een buitengewoon krachtige techniek om je persoonlijke of professionele leven op een hoger niveau te brengen. Het maakt niet uit wat je doet, met mediteren gaat het beter! Meditatietechnieken worden o.a. succesvol gebruikt om:

Een mooier, relaxter en meer gefocused leven
• Te leren te ontspannen
• Stress en spanning te verlichten
• Gezondheid te verbeteren en genezing te bespoedigen
• Focus en concentratie te verbeteren
• Zelfbewustzijn en persoonlijke groei te ontwikkelen
• Je creativiteit en intuitie te vergroten
• Slechte en ongezonde gewoontes af te leren
• Mentaal te groeien
 
 
 Touch for health geeft ook workshops op locatie.
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.