Uw adres voor professionele massages                                 beauty, wellness en health                     
Home » Massages » Kruidenstempel massage

 

Wat is een kruidenstempel massage

 

 

Kruidenstempelmassage is, zoals de naam al doet vermoeden, een massage met warme (+/-50 C) kruidenstempels. Kruidenstempels zijn bundeltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten.

Deze massage is Oosters van oorsprong, doch aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat immers uit Europese kruiden, die beter afgestemd zijn op onze westerse noden en bijgevolg voor ons een betere en diepere werking hebben. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden.

Kortom, kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot en heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op Uw lichaam en geest. 


De behandeling
Er wordt gemasseerd met warme basisolie waarin aangepaste etherische olie vermengd wordt. Met de kruidenstempels wordt er gemasseerd op tsubos (acupunctuurpunten) en meridianen.

Allereerst wordt de rug gereinigd met warme compressen.
Dan worden rug en schouders met de warme stempels gemasseerd.
Daarop volgt een ontspannende massage van de rug met warme olie.
De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage.
En de behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten en onderbenen.

Het is voor uzelf prettig om na een kruidenstempel massage de rest van de dag of avond geen verplichtingen te hebben. 
De tijd die ik per behandeling reken is afhankelijk van uw wensen en worden ruim genomen. 
Alle behandelingen bestaan altijd uit stempelen, masseren met etherische oliën, lekker bijkomen, drinken (kruidenthee/water) en feedback.

De werking van kruidenstempel massage
De massage met stempels activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop. 
De kruiden ontslakt, regenereert en verzorgt de huid op intensieve wijze. De helende effecten van de warme kruiden tot diep in het onderliggende weefsel, zelfs tot in de organen. De warmte heeft ook een positieve invloed op de doorbloeding. De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed, en schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden. De aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend, onze longen en neusslijmvliezen zijn erg gevoelig voor de geuren en etherische invloeden van de kruiden. De massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren, en brengt het tegelijkertijd tot rust. De massage met de kruidenstempels activeert de stofwisseling. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempelmassage het meest doordringend.

Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of opgebrand en lusteloos is. Het is met name, dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma’s dat niet alleen het lichaam ontspant en in de diepte gereinigd wordt, maar dat eveneens op geestelijk vlak nieuwe energie vrijkomt. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, omdat ze nieuwe energie geeft om problemen aan te pakken. 
Een kruidenstempelmassage heeft een sterk reinigend effect op de organen. Brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Het kruidige aroma van de stempels in samenspel met zachte muziek begeleiden jou in een droomwereld van geborgenheid is een geschenk aan uzelf. Massage met een échte dieptewerking. Tijd om weg te dromen, ontspannen en tanken van nieuwe energie.
Uw lichaam wordt aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. De deugddoende warmte van de kruidenstempels ontspannen uw geest en de zachte massage van uw huid maakt u gevoelig voor welzijn en verlevendigt uw geest.

Kruidenstempelmassage heeft als doel:
Heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking
Verlicht spanningen
Vergroot het gevoel van welzijn
Stressvermindering
De lymfecirculatie en de bloedcirculatie te optimaliseren
Ontspanning van stijve spieren
Slaapstoornis te verbeteren
Emotionele spanning te verminderen
Activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam
Zorgt voor verlichting bij acute en chronische spierproblemen
Brengt je in balans
Stimuleert het immuunsysteem
De huid zijdezacht en strakker te maken
Spijsverteringbevorderend

De kruidenstempelmassage is geschikt bij;
Spanningen,
Spierproblemen,
Fibromyalgie,
Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken),
Spijsverteringsproblemen,
Slechte doorbloeding.

Contra-indicaties:
De kruidenstempelmassage is helaas niet voor iedereen geschikt door de warmte werking.
( WANNEER NIET MASSEREN? )
Onder contra-indicaties verstaat men de (medische) redenen die aanleiding geven niet of slechts lokaal tot masseren over te gaan. Om te weten te komen of de masseur iemand wel, gedeeltelijk of niet mag masseren, is het noodzakelijk te weten wat indicaties en wat contra indicaties zijn voor een behandeling. Dit is de reden voor de medische anamnese bij de eerste afspraak.

Indien u niet zeker weet of u gemasseerd mag worden, vraag het aan uw huisarts. Als uw huisarts schriftelijk goedkeuring geeft is massage geen probleem.

Indien u geen goedkeuring aan uw huisarts gevraagd heeft en de masseur is van mening dat er een contra-indicatie aanwezig is, zal de behandeling anders van opzet zijn of in zijn geheel niet plaatsvinden. Uw masseur is geen arts of specialist!

Niet geschikt bij;
Virale of bacteriële ontstekingen,
Besmettelijke huidaandoeningen,
Psoriasis,
Trombose,
Koorts,
Extreme vermoeidheid en uitputting.
Actieve ontstekingen (o.a. bij reuma)
Algemene infectieziekten, ook bij verkoudheid, griep en keelontsteking
Verwondingen (schaaf-, snij-, steek- of brandwonden)

Voorzichtig zijn bij (overleg van te voren altijd met uw huisarts);
Spataderen,
Hartklachten,
Diabetes,
Overgangsklachten,
Burnout.

Ook het gebruik van bepaalde middelen zijn een contra-indicatie, zoals;
Pijnstillers,
Antidepressiva,
Antibiotica/penicilline,

Bloedverdunners en Ontstekingsremmers

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb